Ny chans att bli volontär hos Kyrkans SOS

2 jun 2023

Oktober 2023 startar en ny utbildning för dig som är intresserad av att bli SOS-volontär eller Regnbågsvolontär, i Stockholm eller Göteborg. Uppgiften som volontär på Kyrkans SOS handlar om att ge av sin tid och lyssna på den som behöver någon att dela det svåra i livet med.

I juli, augusti och september har du möjlighet att vara med på ett informationsmöte, som ett första steg till att bli volontär hos Kyrkans SOS.

Vi tar emot brev och samtal från hela landet, men volontärarbetet bedrivs i Stockholm och Göteborg. Vi har inga formella krav på den som ska svara i SOS-telefonen/SOS-brevlådan och Regnbågslinjen. Alla som är intresserade av att möta människor i den här formen och som bedöms vara lämpliga för uppgiften är välkomna.

Under våren har 14 nya volontärer utbildats och påbörjat sina uppdrag, 9 personer i Stockholm och 5 i Göteborg. Ett härligt gäng som har lagt många timmar på att öva medmänskliga samtal, alla möjliga sorters samtal och framförallt svåra samtal. Ni är väl utvalda och vi är glada och tacksamma att ni vill bidra med eran tid, era öron och era stora hjärtan. Ni är rustade för uppdraget och ni behövs.

TACK till alla er som ger av er tid för att vara en medmänniska i våra stöd- och samtalslinjer!

Läs mer om att bli SOS-volontär

Läs mer om att bli Regnbågsvolontär

Vi håller dig uppdaterad!

Design Escapes

Stiftelsen Kyrkans SOS är en fristående ideell organisation som står nära Svenska kyrkan. Arbetet drivs i enlighet med Svenska kyrkans tro och är förankrat i kyrkans diakonala uppdrag.

© Kyrkans SOS. Produktion Budskapet.