Vill du jobba med att vara en trygg vuxen bland unga på nätet?

Bli nätvandrare

Om du är anställd i en av Svenska kyrkans församlingar kan du utbilda dig till nätvandrare, och ha nätvandring som en av dina arbetsuppgifter i din församling. Det är ett uppdrag som församlingen och den anställde väljer att gå in i tillsammans med Kyrkans SOS.

Du söker nätvandrarutbildningen i samverkan med din församling och kyrkoherde. Nätvandringen blir en del av tjänsten i församlingen, efter överenskommelse med Kyrkans SOS. Du satsar din arbetstid, i övrigt är utbildningen kostnadsfri. Hela verksamheten är på distans, rekrytering, utbildning, verksamheten och handledning. Vi försöker att samla ihop hela gänget någonstans i Sverige en gång om året för att vårda och bygga våra relationer och hålla ihop oss som team.

På den här sidan berättar vi steg för steg hur det går till.

Kursdatum 2022

Nästa kursomgång startar 17 oktober 2022
Hör av dig till linda.andersson@kyrkanssos.se om du är intresserad av höstens kurs trots att det är lite snart i tiden.

Kursomgången i höst kommer att ligga på eftermiddagar kl 13.00-16.00

17/10, 24/10, 3/11 (denna tid kommer att ändras pga höstlovsvecka), 10/11, 17/11, 21/11

Ansökan till hösten ska vara inne senast tisdag 27 september, MEN HÖR AV DIG OM DU ÄR INTRESSERAD ÄVEN OM TIDEN ÄR FÖRBI. Du får formulär för ansökan genom att fylla i dina uppgifter här nedan.

Vårens datum (med reservation för eventuella mindre förändringar) är 2/2, 8/2, 10/2, 7/3, 16/3, 21/3.

På våren ligger alla utbildningstillfällen på tiden 9.00-12.00. Vi har en liten lucka under sportlovsveckorna, men då kommer man göra ett provpass i chatten en kväll.

Ansökan till våren ska vara inne senast fredag 12 januari.

Har du frågor så kontakta projektledare Linda Andersson på linda.andersson@kyrkansssos.se

Att vara nätvandrarförsamling

Att ge anställda utrymme i sin tjänst att nätvandra är ett sätt att vara kyrka. Barn och unga befinner sig en stor del av sin tid på nätet, och genom att finnas där som trygga vuxna kan nätvandringen bli en del av församlingens arbete med barn och unga.

Så här går det till att bli nätvandrare och nätvandrande församling

1. Informationsmöte

Ta del av information om vad det innebär att vara nätvandrare och nätvandrande församling, genom att delta i ett zoom-möte.

2. Ansökan

Skicka efter ett ansökningsformulär. Skicka in din ansökan, efter överenskommelse med din arbetsledare.

3. Antagning

När vi har fått din ansökan kontaktar vi dig för att boka en urvalsintervju. När du har blivit antagen går du vidare till vår grundutbildning.

4. Avtal

Under tiden som du genomför din utbildning, skriver vi avtal med din församling/arbetsledare om nätvandring på arbetstid.

Börja här!

Första steget är att ta del av vår nätvandrarintroduktion i form av ett zoom-möte. Du kan även läsa dig till en hel del bra information vad det innebär att vara nätvandrare och nätvandrande församling, genom att surfa runt här på hemsidan. Efter du har deltagit på ett zoom-möte, kan du skicka efter formulär för att ansöka om att bli nätvandrare.

Kan vi hjälpa dig vidare?

Om du inte har möjlighet att delta på något zoom-möte, eller om du har ytterligare frågor, är du varmt välkommen att kontakta oss per mail på natvandrare@kyrkanssos.se

I oktober 2022 startar en ny kursomgång.

Inför kursen hålls digitala informationsmöten via Zoom 15 september för samtliga intresserade kyrkoherdar/arbetsledare och blivande nätvandrare. Då får du möjlighet att ställa frågor och få mer information innan du gör en formell ansökan.

För dig som vill bli nätvandrare – beställ ett ansökningsformulär

Ansökningsformulär skickas ut till dig inom 1-2 arbetsdagar. När ansökan kommit in till oss, kontaktar vi dig inom 1-2 veckor för bokning av intervjutid.

Vad händer sen?

För att bli en del av nätvandringen går man först igenom en urvalsprocess innan man påbörjar utbildningen som består av sex halvdagar med utbildningsträffar och en del övningar och uppgifter däremellan.

Från januari 2021 är nätvandrarutbildningen helt digital och ges via Zoom och via lärplattformen Learnify i samarbete med Sensus studieförbund.

Kursdatum 2022

Kursomgång 1
    Kursstart 3 februari. Redan genomförd och avslutad.

Kursomgång 2
    Kursstart vecka 42. Kursen ges eftermiddagar kl 13-16 under följande 6 tillfällen: måndag 17/10, måndag 24/10, torsdag 3/11, torsdag 10/11, torsdag 17/11 och måndag 21/11.

ANSÖKAN ska vara inne senast 27 september. Du får formulär för ansökan genom att fylla i dina uppgifter här till vänster.