Vill du bli en av våra Regnbågsvolontärer?

Ansök om att bli Regnbågsvolontär

Till uppdraget som Regnbågsvolontär söker vi dig som själv är HBTQI, och är intresserad av att bli volontär. För övrigt har vi inga formella krav på den som ska svara i Regnbågslinjen. Alla som är intresserade av att möta människor i den här formen och som bedöms vara lämpliga för uppgiften är välkomna att söka.

På den här sidan berättar vi steg för steg hur det går till. Om du inte hittar svar på dina frågor här, kontakta gärna projektledaren för Regnbågslinjen, Susanne Göransson: susanne.goransson@kyrkanssos.se.

Jourarbete i Stockholm och Göteborg

Samtalsjouren är rikstäckande, men volontärerna är placerade i Göteborg och Stockholm. Du bör därmed vara bosatt inom rimligt avstånd till Göteborg eller Stockholm, då merparten av både utbildning och jourarbete sker i gemensamma lokaler i dessa städer.

Kursdatum 2022

För att bli Regnbågsvolontär går du först vår allmänna grundkurs bestående av totalt tre heldagar, samt provpass i SOS-telefonen. Därefter går du två heldagar HBTQI-fördjupning. Följande kursomgångar är planerade i nuläget:

Grundkurs Stockholm 2022

• Lördag-söndag 17-18 september samt söndag 23 oktober.
  • Däremellan genomförs minst 2 provpass i SOS-telefonen tillsammans med mentor.
  • HBTQI fördjupning, lördag-söndag 12-13 november.

Grundkurs Göteborg 2022

• Lördag och söndag 26-27 november samt söndag 11 december.
  • Under kursen genomför du två provpass i SOS-telefonen tillsammans med mentor.
  • HBTQI fördjupning lördag-söndag 7-8 januari-23.

Så här går det till att bli regnbågsvolontär

1. Informationsmöte

Ta del av information om vad det innebär att vara Regnbågsvolontär genom att delta i ett zoom-möte.

2. Ansökan

I samband med informationsmöte mailar vi ut länk till ansökningsformulär, som du fyller i och skickar in digitalt.

3. Antagning & utbildning

När vi har fått din ansökan kontaktar vi dig för att boka en urvalsintervju. När du har blivit antagen går du vidare till vår grundutbildning, och sedan till en HBTQI-fördjupningskurs.

4. Avtal

När du genomfört din utbildning och blivit godkänd som Regnbågsvolontär, skriver vi ett avtal där du förbinder dig att vara verksam som volontär under minst ett år.

Börja här!

Första steget är att ta del av vår introduktion i form av ett zoom-möte. Du kan även läsa dig till en hel del bra information vad det innebär att vara Regnbågsvolontär, genom att surfa runt här på hemsidan. I samband med våra informationsmöten mailar vi ut länk till ansökningsformulär, så att du kan gå vidare och ansöka om att bli Regnbågsvolontär.

Kan vi hjälpa dig vidare?

Om du inte har möjlighet att delta på något zoom-möte, eller om du har ytterligare frågor, är du varmt välkommen att ta direkt kontakt med projektledaren för Regnbågslinjen, Susanne Göransson: susanne.goransson@kyrkanssos.se.

Vad händer sen?

Inför höstens utbildning hålls informationsmöten följande dagar och tider via Zoom.

13/11 kl. 19:00, 14/11 kl. 13:00, 15/11 kl. 14:00. 16/11 kl.12

Mötet beräknas ta max en timma.

När du har anmält dig via formuläret skickar vi en länk till zoom-mötet till din e-postadress, senast dagen före informationsmötet.

Så hanteras dina personuppgifter enligt GDPR