Vill du jobba med att vara en trygg vuxen bland unga på nätet?

Bli nätvandrare

Om du är anställd i en av Svenska kyrkans församlingar kan du utbilda dig till nätvandrare, och ha nätvandring som en av dina arbetsuppgifter i din församling. Det är ett uppdrag som församlingen och den anställde väljer att gå in i tillsammans med Kyrkans SOS.

Du söker nätvandrarutbildningen i samverkan med din församling och kyrkoherde. Nätvandringen blir en del av tjänsten i församlingen, efter överenskommelse med Kyrkans SOS. Du satsar din arbetstid, i övrigt är utbildningen kostnadsfri.

På den här sidan berättar vi steg för steg hur det går till.

Kursdatum 2022

Kursomgång 1
Kursstart 3 februari. Ansökan oss tillhanda senast 8 december.

Kursen ges eftermiddagar kl 13-16.
(torsdag 3/2, tisdag 8/2, fredag 11/2, måndag 14/2 , torsdag 24/3 , fredag 1/4)

Kursomgång 2
Kursstart vecka 18 (maj 2022). Mer info presenteras närmare kursstart. Denna kursomgång kommer att gå förmiddagar.

Kursomgång 3
Kursstart vecka 42 (oktober 2022). Mer info presenteras närmare kursstart.

Att vara nätvandrarförsamling

Att ge anställda utrymme i sin tjänst att nätvandra är ett sätt att vara kyrka. Barn och unga befinner sig en stor del av sin tid på nätet, och genom att finnas där som trygga vuxna kan nätvandringen bli en del av församlingens arbete med barn och unga.

Så här går det till att bli nätvandrare och nätvandrande församling

1. Introduktion

Ta del av information om vad det innebär att vara nätvandrare och nätvandrande församling, genom att delta i ett zoom-möte.

2. Ansökan

Skicka efter ett ansökningsformulär. Skicka in din ansökan, efter överenskommelse med din arbetsledare.

3. Antagning

När vi har fått din ansökan kontaktar vi dig för att boka en urvalsintervju. När du har blivit antagen går du vidare till vår grundutbildning.

4. Avtal

Under tiden som du genomför din utbildning, skriver vi avtal med din församling/arbetsledare om nätvandring på arbetstid.

Börja här!

Första steget är att ta del av vår nätvandrarintroduktion i form av ett zoom-möte. Du kan även läsa dig till en hel del bra information vad det innebär att vara nätvandrare och nätvandrande församling, genom att surfa runt här på hemsidan. Efter du har deltagit på ett zoom-möte, kan du skicka efter formulär för att ansöka om att bli nätvandrare.

Kan vi hjälpa dig vidare?

Om du inte har möjlighet att delta på något zoom-möte, eller om du har ytterligare frågor, är du varmt välkommen att kontakta oss per mail på natvandrare@kyrkanssos.se

I februari 2022 startar en ny kursomgång.

Inför kursen hålls ett informationsmöte 9 november kl 9.00-10.00 för samtliga intresserade kyrkoherdar/arbetsledare och blivande nätvandrare. Då får du möjlighet att ställa frågor och få mer information innan du gör en formell ansökan. Denna informationsträff kan du även vara med på om du istället vill gå utbildningen i maj.

Delta i informationsmötet 9 november via Zoom:

Meeting ID: 843 7173 7090
Passcode: 420398

För dig som vill bli nätvandrare – beställ ett ansökningsformulär

Ansökningsformulär skickas ut till dig inom 1-2 arbetsdagar. När ansökan kommit in till oss, kontaktar vi dig inom 1-2 veckor för bokning av intervjutid.

Vad händer sen?

För att bli en del av nätvandringen går man först igenom en urvalsprocess innan man påbörjar utbildningen som består av sex halvdagar med utbildningsträffar och en del övningar och uppgifter däremellan.

Från januari 2021 är nätvandrarutbildningen helt digital och ges via Zoom och via lärplattformen Learnify i samarbete med Sensus studieförbund.

Kursdatum 2022

Kursomgång 1
    Kursstart 3 februari. Ansökan oss tillhanda senast 8 december.

Kursen ges eftermiddagar kl 13-16.
    (torsdag 3/2, tisdag 8/2, fredag 11/2, måndag 14/2 , torsdag 24/3 , fredag 1/4)

Kursomgång 2

Kursomgång 3
    Kursstart vecka 42 (oktober 2022). Mer info presenteras närmare kursstart.