Vilken fest det blev!

18 jun 2024

Trots kallare väder och en hel del regn var vi många som gick i det färgsprakande tåget i år. När vi kom tillbaka från pridetåget landade en stor del av oss i vårt tält på Kungstorget.

Det blev det verkligen fullt! Men de som bemannade tältet menade att det var rätt många besökare även innan vi kom, att det varit välbesökt sedan det öppnade torsdag eftermiddag.  

I år hade vi laddat med aktiviteter av olika slag. Vid ett bord gjordes det pins. En del med färger som symboliserade specifika delar av hbqia+-spektrat, andra med bilder de ritat själva. Vid ett annat bord sminkade besökare sig, inför att ta en selfie eller för att känna sig lite extra fin på Pride! Här fanns också en liten kyrka, ett informationsbord, planscher som beskrev de kyrkor och verksamheter som står bakom Kyrkan på West Pride. Och där fanns sorlet av upprymda samtal från glada människor som strålade i alla regnbågens färger. 

Fredag kväll var jag i Kyrkan på West Prides ”egen” regnbågsmässa i St Jakobs kyrka vid Heden. Domprost Stefan Hiller var officiant och Anna-Karin Caspersson predikade. Tack för en jättefin predikan Anna-Karin, både din underfundiga humor och din skärpa fanns där. Och tidigare på eftermiddagen höll jag ett seminarium i Pride House tillsammans med Aurora Livered på SPES. Händer mycket på Pride! 

Det var första året Kyrkans SOS tog på sig ledartröjan för Kyrkan på West Pride. Det har varit fantastiskt roligt att rodda detta tillsammans med er i planeringsgruppen, från Svenska kyrkan, Equmeniakyrkan och Kristna regnbågsrörelsen.

Och om vi får bestämma behåller vi gärna ledartröjan på även nästa år.

Ses då! 

/Bo Erlandsson, verksamhetschef

Vi håller dig uppdaterad!

© Kyrkans SOS. Produktion Budskapet.